Coaching met paarden

Bij mij kan je terecht voor een persoonlijk coachingssessie of traject met behulp van paarden.

Paarden spiegelen ons, dat betekent dat ze allerlei signalen opvangen van ons en daar ook op reageren. De dieren reageren op dat wat er op dat moment is. Dit kan iets zijn waar wij als mens ons al bewust van zijn, maar het kan ook zijn dat ze iets spiegelen waar wij ons helemaal niet (zo) bewust van zijn. Dat maakt deze manier van coaching interessant en leerzaam voor ons. Paarden laten het ons zien en ervaren, maar hebben daar geen oordeel over. Zij accepteren jou zoals je bent. Je hebt zelf de keus of jij er iets mee wilt doen of niet. Wat de keuze ook is; alles is goed!

Daarbij vind ik het belangrijk om vanuit de kracht te werken en niet vanuit de klacht.

Coaching traject met paarden voor volwassenen

Heb jij dringende levensvragen en/of thema’s die een bepalende rol spelen in je leven? Heb je overtuigingen over jezelf die je belemmeren en terughouden? En voel je dat de connectie met jezelf kwijt bent?

Dan is een coaching traject met paarden iets voor jou. Tijdens dit traject werken wij ervaringsgericht in het hier en nu.  Samen werken wij aan het inzichtelijk krijgen van jouw patronen en kan jij direct het effect van een kleine verandering ervaren. Paarden reageren op spanning en emotie, niet op ratio. Zij zijn bovendien meesters in het overnemen en direct af laten vloeien van deze spanningen. Dit leidt vrijwel direct tot verlichting, met name bij angst en stress klachten. Het doel is natuurlijk dat jij zelf verder kan met deze inzichten na onze sessie(s).

Coaching met paarden voor kinderen (4-12 jaar)

Is jouw zoon en/of dochter uit balans of zit hij/zij niet lekker in zijn vel? Of herken je een van de volgende zaken: faalangst, ​weinig zelfvertrouwen​, moeite met afwijzing of nare gevoelens​, boosheid​, verdriet​, ​frustraties​, ​stress​, ​spanning​, ​woede, uitbarstingen​, ​niet kunnen slapen​, miscommunicatie (thuis/op school/tussen broers en zusjes)? Allerlei (kleine) problemen kunnen het leven van je kind en jullie gezin minder soepel laten verlopen dan je zou willen.

Bij het coachen van kinderen en jongeren worden paarden meer spelenderwijs ingezet dan bij sessies voor volwassenen. Paarden accepteren je onvoorwaardelijk zoals je bent en dit geeft rust en vertrouwen aan de kinderen. Door het (fysieke) contact met de paarden kunnen kinderen makkelijker ontspannen en staan ze open voor nieuwe leerervaringen.

Uiteraard is elke volwassene welkom om deel te nemen aan één (of meerdere) sessie(s) paardencoaching. Bij het coachen van kinderen of jongvolwassende bied ik alle ouders een sessie aan, omdat het juist de ouders zijn die veel invloed hebben op hun kind. Wat is er dan mooier om je bewust te zijn van datgene wat je uitstraalt?


“Paarden zijn spiegels. Zij laten precies zien wat er bij jou diep van binnen speelt.”


Tijdens het gehele traject (met of zonder paard) kan je altijd op mij terugvallen op het moment dat je ondersteuning nodig hebt, in de vorm van een belletje, whatsapp of email.

Aan het einde van het traject plannen we nog een moment in om kort te reflecteren op de thema’s die aan bod zijn gekomen zodat je alles uit het traject hebt gehaald om je leven te leiden zoals jij dat wilt. 


Contact of vragen.

Wil je eerst meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van coaching of wil je iets anders en heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met mij op. Een informatiegesprek is uiteraard geheel vrijblijvend en kan telefonisch of online plaatsvinden of stel je vraag per mail.