Over mij


Kiki.

Mijn naam is Kiki van Amelsfort-Poldermans. Geboren in Brabant, tien jaar in Amsterdam gewoond en woon momenteel met mijn lieve partner, onze dochter en af en toe zijn twee zoons in Geldermalsen. Midden in de Betuwe. Waar ik heerlijk geniet van de natuur en rust om mij heen. Dit is iets wat mij energie en inspiratie geeft.

Vanaf jongs af aan ben ik bezig met mijn eigen ontwikkeling. Ik heb veel meegemaakt, maar nooit de juiste handvatten gekregen. Vanaf het moment dat ik in Amsterdam ben gaan studeren, is er heel wat veranderd. Hier voelde ik mij voor het eerst écht thuis! En begon ik steeds meer van mijzelf te leren, gaan houden en het belangrijkte.. mezelf gaan vertrouwen! Hierdoor ben ik meer gaan doen wat ik zelf wilde en waar ik zelf 100% achtersta. In plaats van wat anderen van mij verlangde. Anderen omschrijven mij als een energiek, enthousiast, lief, eerlijk en doelgericht persoon. Ik ben gewoon ‘ik’ en wil jou helpen om jezelf te ontwikkelen.

Jezelf ontwikkelen en de beste versie van jezelf worden houdt nooit op. In 2020 heb ik de stap genomen op een opleiding NLP (neurolinguïstisch programmeren) te volgen. NLP is een waardevolle methode om effectief te communiceren. Het gaat over het ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Tijdens deze opleiding kwam ik er achter dat ik het ontzettend leuk vindt om mensen te helpen en de handvatten te geven om het beste uit zichzelf te halen. Juist omdat ik deze handvatten heb gemist.


Van hobby naar werk.

In 2021 ben ik mijn hart gaan volgen en de opleiding paardencoaching gestart. Want ik zag wat een impact een paard op een persoon kan hebben. De jongste zoon van mijn partner heeft autisme en gaat vaak met mij mee naar stal. Uit zichzelf. Ook al weet hij niet precies waarom. Want eigenlijk zijn paarden wel wat spannend. Hier voelt hij zich geaccepteerd en gewaardeerd. Nadat hij mee is gegaan, heeft hij meer ontspanning en is meer zichzelf.

Maar hoe kan dat? Kinderen willen (nog) niet praten. Maar lekker bezig zijn met bijvoorbeeld een pony of paard aaien, knuffelen, poetsen of een spelletje doen. In zo’n sessie willen ze toch stiekem wat aan het paard vertellen, zonder dat iemand anders het hoort. En dat is logisch, toch? ‘Praten over’ is hartstikke moeilijk en vooral tegen een volwassene. Want als je zelf al niet weet wat je voelt, hoe moet je het dan uitleggen? Bij een paard hoef je niet te praten. Je kunt gewoon samen zijn. En in dat samen zijn gebeurt er al veel.. als kind of jongvolwassene voel je je verbonden met en geaccepteerd door het paard. Dit zorgt voor de eerste ontspannening en hierdoor ontstaat voor een veilige omgeving waarbinnen je makkelijk inzichten krijgt in je eigen gedrag.

Naast mijn liefde voor paarden vind ik het ontzettend gaaf om anderen te kunnen inspireren en de juiste handvatten te geven. Daarom ben ik begonnen met coaching met behulp van paarden. Hiervoor heb ik een fantastische en liefdevolle mede-coach; Ica! Lees hieronder haar verhaal.


Ica.

Ica is een 8-jarige merrie. Sinds eind 2020 zijn Ica en ik een combiantie en rijden wij dressuur. Ica loopt momenteel op Z1-niveau. Toen ik haar kocht, merkte ik dat zij heel wat had meegemaakt. Ze vertrouwde helemaal niemand. Dit vertrouwen moest groeien en had tijd nodig. Ze is sensitief en heeft heel veel respect. Tijdens de sessies laat zij op een liefdevolle, confronterende en mooie unieke manier zien welke energie jij uitstraalt. Door jouw functioneren, geeft zij mij directe feedback van jouw gedrag, overtuigingen, intenties en emoties. Wij werken ervaringsgericht in het hier en nu. Wat speelt er op dit moment bij jou, wat voor impact heeft dit op jou en hoe ervaar jij dit? Samen werken wij aan het inzichtelijk krijgen van jouw patronen en kan jij direct het effect van een kleine verandering ervaren. Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en direct af laten vloeien van spanningen. Dit leidt vrijwel direct tot verlichting, met name bij angst en stress klachten. Het doel is natuurlijk dat jij zelf verder kan met deze inzichten na onze sessie(s). Aan het einde van een sessie kijken we dan ook gezamenlijk terug naar de inzichten en wat je hiermee kan richting de toekomst. 


Mijn relevante opleidingen

 • Gecertificeerd basis paardencoach (bestaande uit onderstaande opleidingen) – Caprilli coaching:
  • Basisopleiding Paardencoaching (behaald op 14 januari 2022)
  • Systemische Paardencoaching (behaald op 5 oktober 2022)
  • Paardencoaching en Trauma (behaald op 16 september 2022)
 • Gecertificeerd Kinderpaardencoach (bestaande uit onderstaande opleidingen) – Caprilli coaching:
  • Opleiding Paardencoaching voor Kinderen (behaald op 19 april 2022)
 • NLP Practitioner – ICM Trainingen en Opleidingen (2020 – 2021)
 • HBO Media Informatie en Communicatie – Hogeschool van Amsterdam (2011 – 2025)

Wil je meer weten over mijn werkervaring, opleidingen en achtergrond, neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn pagina.