Coaching met paarden

Bij mij kan je terecht voor een persoonlijk coachingssessie of traject met behulp van paarden.

Bij het coachen van kinderen en jongeren worden paarden meer spelenderwijs ingezet dan bij sessies voor volwassenen. Paarden spiegelen ons, dat betekent dat ze allerlei signalen opvangen van ons en daar ook op reageren. De dieren reageren op dat wat er op dat moment is. Dit kan iets zijn waar wij als mens ons al bewust van zijn, maar het kan ook zijn dat ze iets spiegelen waar wij ons helemaal niet (zo) bewust van zijn. Dat maakt deze manier van coaching interessant en leerzaam voor ons. Paarden laten het ons zien en ervaren, maar hebben daar geen oordeel over. Zij accepteren jou zoals je bent. Je hebt zelf de keus of jij er iets mee wilt doen of niet. Wat de keuze ook is; alles is goed!

Daarbij vind ik het belangrijk om vanuit de kracht te werken en niet vanuit de klacht.

Uiteraard is elke volwassene welkom om deel te nemen aan één (of meerdere) sessie(s) paardencoaching. Bij het coachen van kinderen of jongvolwassende bied ik alle ouders een sessie aan, omdat het juist de ouders zijn die veel invloed hebben op hun kind. Wat is er dan mooier om je bewust te zijn van datgene wat je uitstraalt?


“Paarden zijn spiegels. Zij laten precies zien wat er bij jou diep van binnen speelt.”


Tijdens het gehele traject (met of zonder paard) kan je altijd op mij terugvallen op het moment dat je ondersteuning nodig hebt, in de vorm van een belletje, whatsapp of email.

Aan het einde van het traject plannen we nog een moment in om kort te reflecteren op de thema’s die aan bod zijn gekomen zodat je alles uit het traject hebt gehaald om je leven te leiden zoals jij dat wilt. 


Contact of vragen.

Wil je eerst meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van coaching of wil je iets anders en heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met mij op. Een informatiegesprek is uiteraard geheel vrijblijvend en kan telefonisch of online plaatsvinden of stel je vraag per mail.